fredag den 19. oktober 2012

SMART MODE OG SHOPPING; GÆSTEBLOGGER


Smart mode der sikre din garderobe!


På catwalken og i magasiner skifter moden fra sæson til sæson – eller gør den nu også det?
Vi ledes ofte til at tror, at en “ny” trend er ny, da det er vores ”mode” natur. Mennesket elsker innovation og nyt – hvorfor vi elsker at innovere eller nytænke gamle ideer.      

Dette instinkt får modedesignere til at skabe haute couture hver sæson - stykker af tøj og tilbehør som kun fåtallet har råd til. Derfor er det vigtigt for os som modeelskere, at fokusere på konceptet ”nytænkning”, hvis man ikke ønsker at kassere sit klædeskab sæson efter sæson - eller bruge flere tusind kroner på at få det up-to-date. Men det kræver lidt planlægning, lidt analyse af modens cyklus og nogle vise shopping tips. Med smart mode, mener jeg, at man skal mester evnen til at kombinere vintage med klassisk, som fremstår tidløst. Og med fokus på de sæsonens modetendenser, kan man så tilføje lidt her og der til sit look. Voila! så er man trendy og stadig med penge på kontoen. Forhåbentlig!


Et godt eksempel på smart mode er militærlooket, som altid finder sin vej til catwalken. De vigtigste ejendele man bør eje fra dette look er; pea coats, cargo bukser, ankle combat støvler - eller højskaftede. Disse ejendele kan nemlig blive taget i brug til fx, at gøre et klassiklook mere ”råt”. En pea coat kan tilsvarende gå sammen med dine yndlings pumps, som giver dig det simple chic look. Men de går sig også godt med cargo bukser og støvler, når man vil opnå et mere råt street look.    
Et andet eksempel på en populær evergreen trend er dennes sæson fokus på denim. Denim jeans, denim jakker, denim nederdel – Ja, Denim i alle afskygninger. Hvorfor, det i år er en god idé, at tilføje et ekstra stykke denim til dit look. Du kan endda gå planken ud, og være iført denim fra top til tå. Det en fantastisk trend som tilgodeser de flestes garderobe, da de fleste formentlig som minimum ligger inde med et eller flere par jeans.
Jeans kan stort set gå sammen med alt fx; sneakers, pumps, støvler, sandaler, wedges – Ja, næsten alt slags fodtøj for at være ærlig. Desuden går jeans også fremragende med skjorter, blazere og sågar de fineste silkebluser. Denim er oftest mest fancy når det brugt og slidt, så hvis der skal investeres i mere Denim, så er vintage formentlig den bedste løsning.


Til slut er det vigtigt at træffe de gode ”trends” valg. Så næste gang du står og overvejer et nyt stykke tøj eller tilbehør til garderoben, så overvej lige en ekstra gang kvaliteten og ”holdbarheden”. Det er nemlig fantastisk at have en garderobe bestående af god kvalitet, som kan bruges mere end én sæson.
Nye trends kan se blændende godt ud på catwalken, men for de fleste af os bliver disse trends ikke en realitet. Heldigvis er nogle af de lidt billigere tøjmærker gode til at kopier lidt her og der fra catwalken. Så takket være H&M ogTopShop samt online webshop som Asos og Miinto, kan småbidder fra catwalken blive købt af os dødelige. Da efteråret og vinteren står for døren, er det vist på tide at tjekke sæsonens trends og få planlagt vintergarderoben med fremtiden i menteJ          


Foto kredit til: josephaltuzarra.com, robertocavalli.com

Forfatter
                                   Stine er modeblogger for Miinto (Miinto.dk) - modetøj online.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

1000 TAK FOR DIN KOMMENTAR
- AMALIE